Terug naar de groepspagina 5/6
Heb jij binnenkort een boekbespreking?Hier vind je handige tips! | |
Wat moet je voor die tijd doen?Kies een leuk boek uit. Je kunt naar de bibliotheek gaan om een boek uit te kiezen of je kunt één van je eigen boeken gebruiken. Weet je niet welk boek je moet kiezen? Kijk eens op internet, vraag je juf/meester of ouders om advies. Het is voor jezelf handig om een boek te kiezen die je al een keer hebt gelezen, maar je kunt ook een boek kiezen die je nog nooit hebt gelezen. Vraag aan je juf/meester of het boek dat je hebt gekozen goed is. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van de Jeugdbibliotheek, waar je ook boeken kunt zoeken op thema. Maak een blaadje waarop je zet wat je allemaal gaat vertellen. Vraag aan je juf/meester of je alle tekst op het blaadje mag zetten of alleen maar korte punten (sleutelwoorden). Maak eventueel een PowerPoint met daarin meer informatie. Je kunt ook dingen op het bord schrijven/tekenen. Zet geen lange stukken tekst in de PowerPoint. Het is ook leuk om naar de bibliotheek te gaan en andere boeken van de schrijver mee te nemen. Die kun je dan aan de klas laten zien. Natuurlijk laat je ook het boek zien dat je gekozen hebt voor je boekbespreking.
Wat moet je vertellen?De volgende dingen kun je vertellen:
| Hoe werkt het voorlezen?Kies een leuk stukje uit het boek (let er goed op dat het stukje niet te lang en niet te kort is). Is het stukje lastig om te begrijpen, vertel dan kort wat er voor het stukje gebeurt. Kies een leuk en spannend stukje uit (vraag anders iemand om je te helpen bij het kiezen). Let op de volgende dingen:
Let op! Kun je door een bepaalde reden je boek niet meenemen naar school (doordat je je boek weer in moest leveren bijvoorbeeld), zorg er dan voor dat je een kopietje hebt van de tekst die je gaat voorlezen.
De laatste voorbereidingenAlle tekst kun je het beste uittypen in Word. Controleer je tekst goed en laat eventueel iemand anders je tekst ook controleren. De klas moet straks snappen waar het boek over gaat. Print je tekst uit. Als je toch nog een fout ziet kun je die met pen verbeteren of je print je tekst opnieuw uit. Heb je thuis geen printer (of doet je printer het niet)? Overleg dan met je ouders waar je kunt printen. In de bibliotheek/bij de buren/bij familie/op school? Print je tekst op tijd uit en niet een dag voor je je boekbespreking hebt. Lees je boekbespreking (hard op) een paar keer goed door (je kunt eventueel voor de spiegel oefenen). Vraag iemand of hij/zij wil luisteren naar je boekbespreking en je tips wil geven.
Boekbesprekingen van internetHier vind je allemaal voorbeelden van boekbesprekingen Je kunt als je een boek hebt gekozen het beste via een zoekmachine zoeken naar boekbesprekingen van dat boek zodat je beter weet wat je moet doen. Heel veel succes! |
IdenburgschoolDijkweg 30 1619 HB Andijk T 0228 591463 | Locatie
Nieuwsbrief | Zoeken | Social media |