Elkaar ontmoeten en verbinden op de Idenburg in Andijk

We hebben veel plezier in groep 3-4!!

(Om de beurt zijn de leerkrachten aan de beurt om wat te posten op Social Media. Deze week zijn wij aan de beurt. Dit bericht wordt op Facebook en Instagram geplaatst.)

 

De kinderen van groep 3-4 hebben in een rustige, veilige omgeving kunnen wennen aan elkaar en aan het ritme van de school. Dat is het voordeel van een kleinschalige school, dat als een warme deken voelt voor kinderen, ouders en werknemers.   

Ondanks dat we nog maar drie weken op school zitten, voelt het al als een groep. In het begin was het wennen vooral voor de kinderen van groep 3. Er kwam veel op hen af. Gelukkig hebben de kinderen van groep 4 hen goed opgevangen en geholpen. We zijn gestart met de Gouden Weken, een programma met allerlei oefeningen om te leren samenwerken, elkaar te volgen en geleerd hoe je complimenten geeft en ontvangt. Het mooiste spel was het doorgeven van een bekertje water. Alle kinderen stonden in een lange rij en gaven tussen de benen het bekertje door aan degene die erachter stond.  

Naast de waardevolle spelletjes hebben de kinderen ook lessen gevolgd. De kinderen van groep 3 hebben al letters geleerd en groep 4 heeft voor het eerst in een taalschrift gewerkt. Op vrijdagen is het helemaal feest, want dan gaan we gymmen in de grote gymzaal van de Klamp.  

Het schoolreisje naar Julianatoren met de groepen 3-4 en 5-6 was heel gezellig. Het was prachtig weer. Mooi om al die blije koppies te zien stralen.