Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. Juf had twee oranje koffertjes mee naar school. In deze koffertjes zaten allerlei materialen waar we mee gingen werken die dag. Onze klas was geen Eerste, geen Tweede, maar een ├ęchte Derde kamer. Alle leerlingen kregen een politiek handboekje, waarin allerlei opdrachten stonden die te maken hadden met alles rondom Prinsjesdag. We bekeken filmpjes, waarin ze antwoord gaven op de vragen die in ons boekje stonden. Zo hebben we geleerd wat er nou eigenlijk hoort bij deze derde dinsdag van september, wat een troonrede is, wie de miljoenennota samenstelt etc.

In de klas hebben we later die dag ook geleerd dat je goede argumenten moet hebben om een ander ergens van te overtuigen. In de politiek debatteren mensen heel veel. We hebben geleerd wat een debat is. Daarna veranderden wij ons klaslokaal tot een echte debatzaal, met een jury en publiek. We gingen met elkaar debatteren over de stellingen: "Schooldagen duren voortaan tot 18.00 uur, vrijdag wordt een vrije dag." En "Sigaretten moeten verboden worden." Best wel een beetje spannend zo voor de eerste keer, maar vooral heel erg leuk en leerzaam om met elkaar te doen.