Op 19 november ontvingen de kinderen een heel bijzondere brief van Sinterklaas:

Lieve kinderen van de Idenburg,

Elk jaar weer kom ik met de boot over zee,
en neem ik pieten, pepernoten en cadeautjes voor jullie mee.
Eigenlijk heb ik van al dat varen wel eens genoeg,
Ik gooi het dit jaar over een andere boeg:

Iedere zomer zie ik vele Nederlandse auto’s gaan,
met een caravan er achter aan.
Jullie Hollanders komen dan gezellig in Spanje kamperen,
dat lijkt mij ook wel wat, ik wil het gaan proberen!
Lekker slapen in een camper, caravan of tent,
Maar ik ben dat nog helemaal niet gewend.
Wat voor spullen neem ik mee,
als ik ga kamperen aan de Nederlandse zee…
Ik hoor dat velen van jullie ook wel eens hebben gekampeerd.
Van wie hebben jullie dat geleerd?
Gaan jullie het op school maar eens gezellig proberen,
Hopelijk kunnen mijn pieten en ik het dan ook snel leren!

Veel liefs van Sinterklaas

Tijdens de school kerkdienst van dit jaar hadden we een kleine wedstrijd opgezet:

Wordt jouw zonnebloem de hoogste?

Doe mee met de zonnebloemwedstrijd van de Idenburgschool en maak kans op een leuke prijs! Plant het zaadje op een zonnig plekje, 1 cm in de grond. Meet jouw zonnebloem vóór 1 oktober 2018 en maak er een mooie foto van.

Inmiddels is het oktober en weten we de uitslag.

Op de foto's kunt u zien dat het een paar kinderen gelukt is. Ruben's zonnebloem werd wel 2.70 meter hoog! Die van Julian 1.83 meter!

Dat is natuurlijk een cadeautje waard. Van harte gefeliciteerd!

We zijn SAMEN weer van start gegaan... Wat is het fijn om weer terug op school te zijn! Deze eerste weken zetten we vooral in op groepsvorming. Door verschillende gezamenlijke activiteiten leren we elkaar steeds beter kennen. Vanmiddag hebben we met de hele school een spellencircuit gehouden. Wat kan jong en oud al goed samenwerken! Wat een plezier!

We begonnen met een receptie. Het plein was mooi versierd, er was drinken en taart en voor de kinderen waren er cupcakes.
Meester Bob had juf Marijke opgehaald, die werden feestelijk opgewacht met een erehaag. Iedereen had een bloem mee daar werden grote bossen van gemaakt.
We zongen een zelfgemaakt lied die bedacht was door juf Joline P, het was heel leuk.
Daarna gingen we naar het Zuiderzeemuseum, we waren daar in groepjes.
De kleuters gingen met een eigen groep. Per groepje kregen we een plattegrond, zo konden we zelf weten waar we naar toe gingen. Per drie groepjes ging je een eigen springtouw maken.
Iedereen mocht zeven keer tegen de klok in draaien al was je niet aan de beurt kon je drinken,eten en met een diabolo spelen.
Om twaalf uur was het feest afgelopen en gingen we weer naar school en toen mocht je weer naar huis.

Lieke Smit en Luuk Dekker.