We begonnen met een receptie. Het plein was mooi versierd, er was drinken en taart en voor de kinderen waren er cupcakes.
Meester Bob had juf Marijke opgehaald, die werden feestelijk opgewacht met een erehaag. Iedereen had een bloem mee daar werden grote bossen van gemaakt.
We zongen een zelfgemaakt lied die bedacht was door juf Joline P, het was heel leuk.
Daarna gingen we naar het Zuiderzeemuseum, we waren daar in groepjes.
De kleuters gingen met een eigen groep. Per groepje kregen we een plattegrond, zo konden we zelf weten waar we naar toe gingen. Per drie groepjes ging je een eigen springtouw maken.
Iedereen mocht zeven keer tegen de klok in draaien al was je niet aan de beurt kon je drinken,eten en met een diabolo spelen.
Om twaalf uur was het feest afgelopen en gingen we weer naar school en toen mocht je weer naar huis.

Lieke Smit en Luuk Dekker.

Gister in de kerk was het leuk,met de dominee lag je in een deuk.
De dominee kwam binnen,de kerkdienst kon beginnen.
Jesse Hoff las iets voor en ging gelijk weer door.
Hij stak de kaars aan,daarna kon hij zitten gaan.
Jong Sursum speelde muziek,
dat hoor je niet vaak het was uniek.
5 kinderen deden een rap,daarbij deden ze geen dep.
Ze speelden een verhaal en maakten geen kabaal.
Er was een boer,die was best wel stoer.
Het ging over bloemen,die konden niet zoemen.
Een paar kinderen gingen zingen
en zongen over verschillende dingen.
Over zon, maan en sterren,die schijnen van heel verre.
Aan het eind kregen we een snoepje
en bij de limonade kregen we een koekje.

van Esther.

weet je dat het lente is

Op 22 april in de kerk was het erg leuk.
Ik moest een gedicht voorlezen en de kaars aansteken.
Jong Sursum maakte muziek.Een paar kinderen deden een rap,die ging over de tien geboden.Er deden
ook kinderen een toneelstukje,dat ging over bloemen
en onkruid.De dienst was wel grappig.We zongen veel
liederen.Er was ook een zangkoortje.We kregen ook nog een snoepje.En aan het eind kregen we ook nog zaadjes
voor zonnebloemen.Ik vond alles heel leuk.

Van Jesse.

Komt een tulp bij de dokter "kun je me ff water geven?"

Wij hebben met de klas meegedaan aan een tulpenproject, waarbij de led tulpen mochten verzorgen. Er kwam een man met de tulpen en ging toen uitleggen hoe we de tulpen ong. moesten verzorgen.We moesten de tulpen water geven en de schilletjes eraf halen. Toen mochten we de tulpen verzorgen en elke dag mochten twee kinderen de tulpen watergeven. Na drie weken waren ze ongeveer klaar. En toen mochten we zelf een plan bedenken wat we met die tulpen gingen doen! We mochten ze bijv. verkopen ofzo. Maar wij gingen ze weggeven aan mensen die wel een bosje tulpen konden gebruiken en gingen we selfies maken. Nu hangt er een grote poster met allemaal selfies van een van ons en degene aan wie je de tulpen had gegeven!!

geschreven door Lieke S en Maud uit groep 7/8

tulp voor website

Op dinsdag 28 november hadden we een gezellige circuit middag in het teken van Sinterklaas.

Hiervan is een filmpje gemaakt. Via de volgende link kunt u deze bekijken: https://photos.app.goo.gl/XereuULlVZgvMJGs2

Kijk voor de foto's in het fotoalbum.

Thema: De indianen

Door: Josianne Bos & Lieke Smit

Wij zijn al een paar weken bezig met het thema de indianen. We maken een werkstuk in groepjes, luisteren naar verhalen en  knutselen mooie dingen. Zoals bizons tekenen en elfjes schrijven. Voor het werkstuk hebben we een lijst gekregen waar alles opstaat wat we moeten doen. Met de lijst kunnen we alle hoofdstukken verdelen in de weken die we hebben voor het thema, dat is erg overzichtelijk. Dankzij ZuluConnect kunnen we ook thuis aan het werkstuk werken. In onze weektaak staat ook het werkstuk, daardoor kunnen we er meer tijd aan besteden. Soms regelen de juffen computers in andere klassen ook voor het werkstuk.