Bijna zomervakantie!

Vanaf half maart werd alles anders. Vanwege het corona virus moesten we thuis blijven en kregen we thuis les. Voor de een was dat leuker dan voor de ander. Maar wat is het fijn om weer met z'n allen op school te zijn en dat we het schooljaar samen kunnen afsluiten!

C1396756 5621 46A1 99BA 13C6C1508E19

49881625 C87F 4889 B801 EFE59AAFAE00C1396756 5621 46A1 99BA 13C6C1508E19

Naast rekenen, taal en spelling hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan onder andere het vaderdag cadeau. Het was wel veel werk, maar oh wat werd het mooi! Hopelijk zijn de vaders er ook zo blij mee!

Verder was er in de middagen ruimte voor andere activiteiten zoals spelletjes doen, dansen en tekenen.

Wat hebben we veel creatieve kinderen in de klas die prachtig tekenen kunnen!

Ook werd het bordspel Risk en het schaken heel leuk en serieus door de kinderen opgepakt.

Groep 8 is druk aan het oefenen voor de afscheidsmusical. We hadden maar kort de tijd, maar wat zijn we trots op die kanjers! Ze hebben de aankleding geregeld, het decor gemaakt en al hun tekst uit het hoofd geleerd! Nu moeten ze de musical nog opvoeren en dan kan er afscheid van de basisschool genomen worden.

Het schooljaar zit er voor iedereen alweer bijna op. We hebben al zin in de vakantie. We hopen dat iedereen een mooie zomervakantie mag beleven en we zien elkaar na de zomer graag weer terug in de Sterrengroep!

En groep 8: veel succes op jullie nieuwe school!

Liefs,

Juf Joline en juf Melissa

Nieuws uit groep 6/7/8

Inmiddels is week 3 van thuiswerken door Corona ingegaan. Wat doen de kinderen het goed en wat zijn we trots op de ouders die dit ook allemaal maar zo moeten begeleiden!

Naast het taal, rekenen, spelling en begrijpend lezen doen we nog steeds elke dag een challenge. Lekker even een uitdaging waar je, doordat we samen in hetzelfde document werken,  iedereen van de hele groep weer even ziet. De opdrachten lopen uiteen van gekke foto’s of felicitaties naar reken of spelling opdrachten naar vragen als hoe was je weekend of bak een ……… en plaats daarvan de foto.

Op maandag 6 april waren we creatief met spelling. De opdracht was:

Maak een tekening van de spellingsregel.

Zorg dat er in je tekening zoveel mogelijk dingen voorkomen waarvan het woord bij deze spellingsregel hoort. Zet de woorden er bij.

- groep 6: samengestelde woorden.
- groep 7 en 8: de regel ex-kofschip (of hoe je het wil noemen) waarin de regel ook duidelijk wordt uitgelegd.

Leuk om te zien hoe de kinderen het ieder op hun eigen manier uitvoeren. De bovenste tekening is van Stephanie uit groep 7. Het Kofschip met keurig de letters in de vlaggetjes. De tweede tekening is van Soraya uit groep 6: samengestelde woorden.

De derde tekening, of moet ik zeggen schilderij? Is van Jesse uit groep 8.

nieuws 1nieuws 1nieuws 1

tuinbouwbattle

Tuinbouw Battle op de Idenburgschool andijk!

Het begon allemaal toen we een kar kregen met een heleboel tulpenbollen. Wij kregen de taak om die tulpen te kweken en ze dan te verkopen. Het ging goed, een paar kinderen uit de klas wisten er al wat van ( de vader van 4 klasgenootjes hebben een tulpenbedrijf) en moesten om de beurt de tulpen verzorgen met nog twee kinderen (eentje ‘s ochtends en eentje ‘s middags). Als je aan de beurt was moest je het water verschonen en de tulpen met veel schimmel er uit halen. We keken ook filmpjes van de Tuinbouw-Battle en daar kregen we tips van.

kikaUiteindelijk gingen we de tulpen verkopen in de school tijdens de kerstviering in de avond waar de ouders ook mochten komen. Er was ook een donatie pot, daar kon je gewoon geld in doen voor het goede doel. Alle tulpen waren verkocht. We hebben wel €198,80 euro opgehaald voor KIKA Kinderkanker en daar zijn we super blij mee. We hopen heel erg dat we de kinderen die kanker hebben kunnen helpen met dit geld voor onderzoeken van Kinderkanker. En hopelijk zijn ze dan weer een stapje dichterbij het genezen van kanker.

hartelijke groeten van basisschool de Idenburg (gr. 6/7/8).