tuinbouwbattle

Tuinbouw Battle op de Idenburgschool andijk!

Het begon allemaal toen we een kar kregen met een heleboel tulpenbollen. Wij kregen de taak om die tulpen te kweken en ze dan te verkopen. Het ging goed, een paar kinderen uit de klas wisten er al wat van ( de vader van 4 klasgenootjes hebben een tulpenbedrijf) en moesten om de beurt de tulpen verzorgen met nog twee kinderen (eentje ‘s ochtends en eentje ‘s middags). Als je aan de beurt was moest je het water verschonen en de tulpen met veel schimmel er uit halen. We keken ook filmpjes van de Tuinbouw-Battle en daar kregen we tips van.

kikaUiteindelijk gingen we de tulpen verkopen in de school tijdens de kerstviering in de avond waar de ouders ook mochten komen. Er was ook een donatie pot, daar kon je gewoon geld in doen voor het goede doel. Alle tulpen waren verkocht. We hebben wel €198,80 euro opgehaald voor KIKA Kinderkanker en daar zijn we super blij mee. We hopen heel erg dat we de kinderen die kanker hebben kunnen helpen met dit geld voor onderzoeken van Kinderkanker. En hopelijk zijn ze dan weer een stapje dichterbij het genezen van kanker.

hartelijke groeten van basisschool de Idenburg (gr. 6/7/8).

lantaarn2Groep 6,7 en 8 heeft een prachtige scheepslantaarn gemaakt in het kader van de Davinci methode. Het thema is De Gouden Eeuw. Straks kunnen we de lantaarns echt gebruiken als het 11-november is.