Sinterklaas op de Boerderij

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema ´Sinterklaas op de boerderij´. We hebben het thema gestart met een vlog van Sinterklaas. Sinterklaas kan door het Corona helaas niet op school komen. Sinterklaas is daarom hard aan het werk op de boerderij. Sinterklaas rijdt op de trekker rond maar werkt ook mee in de schuur! Hoe het allemaal werkt op een boerderij, hebben wij geleerd tijdens het thema.

Hoe groeien aardappels? Waar komt suiker vandaan? Waar komt de melk vandaan? Uit de winkel of misschien toch ergens anders? Jelle een jongen uit groep 2, heeft ons dat geleerd. Hij woont op een boerderij waar zijn papa en mama koeien hebben. Jelle heeft daar een vlog opgenomen en ons laten zien waar de melk vandaan komt.

Onze juf woont ook op een boerderij! Zij heeft een suikerbiet meegenomen en de kinderen moesten raden wat het was. Was het een appel? Of een plant? De kinderen hebben geleerd wat er van suikerbieten wordt gemaakt.

Hoe groeien aardappels nou eigenlijk? De kinderen hebben geleerd dat je pootaardappelen in de grond stopt, die gaan groeien en krijgen wortels waardoor er heel veel aardappelen komen.

Daarnaast hebben we op school ook allemaal leuke hoeken waar we veel hebben geleerd. Zo hebben we een heel mooi huis die omgetoverd is naar het huis van sinterklaas. Ozosnel staat in zijn eigen stal met stro. We hebben ook een muziekhoek waar we liedjes hebben geleerd met de boomwackers. In de knutselhoek mochten we een eigen pietenmuts maken of een sinterklaasboot.

We hebben ook de letter S geleerd. We moesten zelfs heel veel SSSSS zoeken in een tijdschrift en uitknippen en opplakken. We hebben ook veel geleerd met tellen hierbij gebruikte we ook pepernoten. We hebben nog veeeel meer geleerd, hieronder een kleine sfeerimpressie!

december 3december 3december 3

december 5december 5

Toen en Nu

De afgelopen weken hebben de kinderen gewerkt aan het thema ‘toen en nu’.

toenennu1

De kinderen hebben verftekeningen gemaakt met oma en opa,
ook hebben zij opa Brom leren vouwen. Ze hebben leren tellen tot 20
maar ook woorden gezocht die hetzelfde zijn.

Toenennu2

Ook hebben de kinderen gewerkt met het thema ‘herfst’.
De kinderen van groep 3 hebben mooie eikels en bladeren leren
vouwen tijdens het knutselen.

Toenennu3

Na de herfstvakantie gaan we beginnen met het thema ‘polen en planeten’

Kolletje weer naar school

De eerste schoolweken zitten er al weer op.
We zijn begonnen met de gouden week, deze stond in het teken van groepsvorming.
We hebben allerlei activiteiten gedaan, klassikaal en schoolbreed.
De kinderen hebben elkaar op deze manier beter leren kennen.

We zijn in week 2 begonnen met het thema ‘kolletje weer naar school’.
Hieronder een kleine sfeerimpressie:

Vlindergroep eersteweken1Vlindergroep eersteweken1Vlindergroep eersteweken1IMG 4906

Dit hebben wij gedaan

Afbeelding1In de eerste weken dat de kinderen weer naar school zijn gegaan draaide we met kleine groepen.

Afbeelding2Een prachtige leeshoek op de gang. Marit uit groep 3 leest Sam en Thamar voor uit groep 2.

Afbeelding3Het is fijn om elkaar weer te zien na een lange periode van thuiswerken. Samen weer werken aan activiteiten, samen spelen in de hoeken. De kinderen zijn enorm blij dat ze weer naar school mogen. We gaan er samen nog een aantal gezellige weken van maken en dan is het weer tijd voor de ZOMERVAKANTIE.

Letterfeest

Vrijdag 24 januari hebben wij het letterfeest gevierd in groep 1-2-3. De kinderen uit groep 3 hebben kern 6 al uit van Veilig Leren Lezen en zij kennen nu dus alle letters! Dat was natuurlijk een feestje waard. Alle kinderen uit de groep mochten verkleed op school komen.

diploma
's Middags hebben we eerst als groep lekker lang buiten gespeeld en daarna hebben we het letterfeestlied van Zwijsen eerst nog een paar keer geoefend. We konden het bijna helemaal uit het hoofd en het zijn toch moeilijke zinnen! Daarna kregen de kinderen een alfabet kleurplaat om te kleuren met de opdracht kleur de letters in jouw naam. En ook de kinderen uit groep 1-2 wisten al heel goed hun letters te vinden. Super! Na het kleuren kregen de kinderen limonade met letterchips....ja chips met letters dat was leuk. Daarna voor de papa's en mama's & opa's en oma's hebben we het lied gezongen. Wat was dat gezellig met elkaar zingen.

Daarna de echte diploma uitreiking. Alle toppers kregen er een en niet te vergeten wat een applaus kregen ze van iedereen. We zijn echt supertrots op jullie Kanjers! Voordat de kinderen naar huis gingen kregen ze allemaal nog een zakje letterkoekjes mee naar huis. Ja wij weten wel hoe je een feestje moet vieren.

Gastles IVN

IVN1Vandaag (20 januari) hebben de kinderen van groep 1-2-3 een gastles gehad van het IVN. Er kwamen drie vrijwilligers bij ons op school om de kinderen van alles te leren over bomen.

De kinderen gingen in groepjes naar buiten om te kijken naar de bomen op het plein. Hoe zien bomen eruit in de winter en hoe in de zomer? Wat eten bomen? Hoe komt het dat bomen zo ontzettend sterk zijn?

Daarna waren er binnen 4 activiteiten: dieren stempelen die in en bij bomen leven, bladeren overtrekken, fruit tekenen en een gesprekje voeren over bomen.

Vervolgens heeft ieder groepje dus zijn eigen unieke boom gemaakt. Deze bomen kunt u bewonderen in de gang voor het lokaal van groep 1-2-3.

Het was een leuke, leerzame en gezellige les.

November - december

De kinderen uit groep
1-2-3 hebben het paard van Sinterklaas bezocht. Wat is hij prachtig!

Welkom in groep 1-2-3
                                        Een kijkje in de klas!