CMS-4-All CMS-4-ALL CMS-4-ALL

Nieuwsbegrip XL PDF Afdrukken E-mail

NieuwsbegripXL
Nieuwsbegrip XL
In de bovenbouw werken we met de methode 'Nieuwsbegrip'. Dit is een methode voor begrijpend lezen. Iedere week komt er een nieuw onderwerp aan bod welke rechtstreeks uit het actuele nieuws komt. Er zijn veel verschillende opdrachten en er hoort een filmpje bij. Veel kinderen ervaren de lessen dan ook als leuk en interessant.

Naast de lessen die we in de klas doen, werken de kinderen ook zelfstandig aan internetopdrachten.
Iedere leerling heeft zijn eigen inlognaam en wachtwoord. Met dit account kunnen ze zelf aan de slag met de opdachten.

Nieuwsbegrip XL

Hoe werkt het precies?:

1. Ga naar
2. Klik op de groene knop rechts bovenin: Log in
3. Vul je inlognaam en wachtwoord in
4. Je komt nu op je eigen pagina terecht. Klik op de opdrachten en ga aan de slag!

De kinderen moeten in ieder geval elke week deze opdrachten maken:
- Andere tekstsoort
- Woorden

5. Pas als de opdracht is afgerond, komt er een ā€˜Vā€™ door de opdracht te staan. Zo kunnen ouders dus ook controleren of de opdrachten gemaakt zijn.

De kinderen kunnen op school aan de internetopdrachten werken. Bijvoorbeeld tijdens de inloop of als ze klaar zijn met hun werk. Ook tijdens het leeskwartier mogen steeds twee kinderen hiermee aan de slag. Toch kan het voor komen dat uw zoon of dochter de opdrachten niet af krijgt binnen schooltijd. De opdrachten zullen dan thuis moeten worden afgemaakt. Het zou erg fijn zijn als u als ouders de kinderen hierin stimuleert, bijvoorbeeld door eens een aantal opdrachten samen te doen.

Bedankt en veel succes!

CMS-4-ALL CMS-4-ALL CMS-4-ALL